Επικαιρότητα

Συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του μήνα της Γαλλοφωνίας στην Κύπρο, από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, παρουσία των πρέσβεων των χωρών της γαλλοφωνίας. Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020.

Συνεργάτες και υποστηρικτές
1/2

 

 

 

 

 

 

 

Ποιοί είμαστε

 

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η Alliance Française Λεμεσού ιδρύθηκε το 1963 και ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο που αποτελείται από 832 Alliances Françaises σε 131 χώρες. Η Alliance Française Λεμεσού διοικείται από 7μελές συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε δύο χρόνια σύμφωνα με το καταστατικό της.

Το παρόν συμβούλιο της Alliance Française Λεμεσού  αποτελείται από: την Δρ. Νίκη Παπαδοπούλου Παπά - Πρόεδρο, την κ. Ανδρούλλα Μπουλαράν-Αντιπρόεδρο, τον κ. Παναγιώτη Ιακωβίδη, Ταμία, την κ. Άντρη Ευριπίδου, Αναπληρώτρια Ταμία, την  κ. Danielle Zenios, Γραμματέα, τον κ. Thierry de Doncker, Αναπληρωτή γραμματέα και τον κ. Αλέξη Κουβά, μέλος του Συμβουλίου.

 

 

Το όραμα και οι στόχοι μας

 

Στόχος  της Alliance Française Λεμεσού είναι η διάδοση της Γαλλικής γλώσσας και του Γαλλικού πολιτισμού στην πόλη της Λεμεσού, η δραστηριοποίηση σε οργανωμένο σύνολο όλων όσων επιθυμούν να συμβάλουν στην προώθηση της γνώσης της Γαλλικής γλώσσας και του Γαλλικού πολιτισμού και γενικότερα η στήριξη και προώθηση των σχέσεων Κύπρου και Γαλλίας, δίνοντας ώθηση στις ανταλλαγές σε γλωσσικό  και πολιτισμικό επίπεδο.

 

 Μαθήματα Γαλλικών

 

Η διδασκαλία των Γαλλικών στην Alliance Française Λεμεσού ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες και διδάσκουν καθηγητές με μητρική γλώσσα τα Γαλλικά ή  απόφοιτοι γαλλικών ή γαλλόφωνων πανεπιστημίων.   

Προσφέρονται μαθήματα Γαλλικών για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, ομαδικά ή ατομικά και ταχύρρυθμα, προετοιμασία για τις διεθνείς εξετάσεις: DELF, DALF, TCF, GCSE, GCE καθώς και για εισαγωγή σε γαλλικά ή γαλλόφωνα πανεπιστήμια

Η Alliance Française Λεμεσού είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ιδιωτικό Φροντιστήριο Γαλλικών.

SM_Post_Appel_01_FR.png